This nice Blogger theme is compatible with various major web browsers. You can put a little personal info or a welcome message of your blog here. Go to "Edit HTML" tab to change this text.
RSS

13 Ocak 2010 Çarşamba

FEN ETKİNLİĞİ MİKROP DENEYİ




ETKİNLİKTE KULLANILAN MATERYALLER :


*El Kremi


*El Sabunu


*Toz Sim


*Islak Mendil


*Kagıt Havlu




ETKİNLİĞİN UYGULANMASI:




Öğretmen etkinliğe başlamadan önce çocuklarla mikroplar hakkında konuşur. Her yerde oldukları, gözle görülmeyecek kadar küçük oldukları, hastalıklara neden oldukları şeklinde konuşulur ve her işte ellerimizi kullandığımız için en çok ellerimize bulaştığı, ellerimizi çok sık yıkamamız gerektiği de anlatılır.
Çocukların mikropların ellerine bulaştıktan sonra nasıl çıkartıldığını göstermek için önce eller kremlenir. Krem kurumadan toz sim çocuklara gösterilir, bunları mikrop olarak düşünmeleri istenir. Kremlenen ellere bolca toz sim dökülür, çocuklara ellerin mikroplu olduğu söylenir. Bu mikropların nasıl çıkacağı sorulur. Önce kağıt havluyla silinir, mikropların hepsi çıkmaz, ıslak mendille silinir yine çıkmaz, sadece su ile yıkanır bu da yeterli olmaz. Son olarak sabunla yıkanır böylece simlerin (yani mikropların) hepsi çıkar ve eller tertemiz olur. Sabun ve su ile temizlemenin mikropları temizlediği, bu yüzden yemeklerden önce ve sonra elleri yıkamanın ne kadar önemli olduğu çocuklara anlatılır.



0 yorum:

Yorum Gönder