This nice Blogger theme is compatible with various major web browsers. You can put a little personal info or a welcome message of your blog here. Go to "Edit HTML" tab to change this text.
RSS

13 Ocak 2010 Çarşamba

OYUN ETKİNLİĞİ

Arkadaşlar çok eğlenceli bir oyundur.

Aslan Avı
Öğretmen “Şimdi herkes benim söylediğim hayvanların taklidini yapacak” der. Hayvan isimleri söyler. Çocuklar ses ve hareketleri ile bu hayvanları canlandırırlar. Daha sonra “Şimdi sizinle aslan avlamak için ormana gideceğiz. Sırt çantalarımızı hazırlayalım. Yanımıza sakın su ve yiyecek almayı unutmayalım! Haydi, bakalım trenimiz geliyor. Çabuuk. Hooop herkes trene binsin. Çuf çuf çuf çuf...şimdi trenden iniyoruz. Hoop. Şimdi, buradan sonra yolculuğumuza otobüsle devam edeceğiz. Herkes hazır mı? Otobüse sıra ile binelim. Kornaya basalım. Yolculuğumuza başlayalım. Şimdi otobüsten iniyoruz ve buradan itibaren biraz yürüyerek gitmemiz gerekiyor. Önümüzde bir dere var herkes benim elimi tutup karşıya geçsin. Tamam, hadi bakalım yola devam. Aaa ormanda ne güzel hayvanlar var. Her yer ağaçlarla dolu. Bir süre ormanda gezilir. Uzun bir yolculuktan sonra aslan bulunur. Fakat avcı çocuklar aslanı avlanmaktan vazgeçerler.Öğretmen çocuklara etkinliğin bittiğini haber verir. Yere oturmalarını ister. “Ormana giderken kendinizi nasıl hissettiniz? der.Bataklıkta, tahta asma köprüde, çakıl taşlı alanda yürürken kendinizi nasıl hissettiniz?Ormanda hangi hayvanları gördünüz?Aslanı öldürmekten neden vazgeçtiniz?”Şeklinde sorular sorularak çocuklar ile hissettikleri ve duyguları hakkında sohbet edilir.
BU OYUN ETKİNLİĞİ SIRASINDA ÇOCUKLARI CESATERLENDŞRMEK İÇİN TEŞFİK EDİLMELİDİR. OYUNA BAŞLAMADAN ÖNCE BİLGİ VERİRKEN AÇIKLAMALI VE BASİT BİR DİLLE ANLATILMALIDIR. OYUN BÖYLECE EĞNELCELİ VE EĞİTİCİ OLABİLİR.

0 yorum:

Yorum Gönder