This nice Blogger theme is compatible with various major web browsers. You can put a little personal info or a welcome message of your blog here. Go to "Edit HTML" tab to change this text.
RSS

12 Ocak 2010 Salı


KUKLA BALON

Malzemeler :
*Orta büyüklükte bir adet balon
*2 su bardağı un
*Küçük boy hunu
*Gazlı kalem
*Yün, renkli ip
*Yapıştırıcı
YAPILIŞI :Önce bir yetişkin tarafından balon şişirilir ve yumuşatılır. Havası alındıktan sonra huni yardımıyla içine un doldurulur. Balon dolduğunda ağzı bağlanır. Böylece balon, oyun hamuru kıvamına gelmiş olur. Balon elle yoğurularak değişik yüz biçimleri oluşturulur. Ardından gazlı kalemle ağız, burun ve gözler çizilir. Yün parçalarından saçlar yapılır. Eğitimsel Değeri:Boyama ve kesme faaliyetleri nedeniyle çocuğun küçük kaslarının etkili bir biçimde kullanılması sağlanır.Kesme, yapıştırma, bağlama etkinlikler çocuğun el-göz kordinasyonun gelişmesini sağlar.
Bu etkinlikte amaç çocuğun kendi becerileriyle yapmış olduğu etkinliği başka etkinliklerinde de kullanabilmesidir. Çocuğun bu etkinlik çalışmasında yaratıcığını da geliştirmesi sağlanmaktadır. yaptığı kukla ile doğaçlama öyküler yaratabilir. öğretmenin bu konuda model olmasıyla eğlenceli etkinlikler yaptırılır.

0 yorum:

Yorum Gönder